Resultater 1 til 3 af 3

Tråd: Nu afskaffes Originalitetskravet!

  1. #1

    Nu afskaffes Originalitetskravet!

    FDA pressemeddelelse 4. december 2020

    Skatteminister Morten Bødskov, Regeringen og partierne bag den nye aftale om registreringsafgifterne, den såkaldte Bilpakke, har besluttet at afskaffe originalitetskravet helt for alle veterankøretøjer.

    I dag fredag den 4. december 2020, kunne Skatteminister Morten Bødskov, på finansministeriets hovedtrappe offentliggøre aftalen omkring Bilpakken. Med budskabet om en grønnere og mere miljøvenlig transportfremtid, følger en tekst der løfter mulighederne for de historiske køretøjer som bevaringsværdig kulturarv.

    I aftaleteksten fremgår det at; ”Afskaffelse af originalitetskravet vil medføre, at også køretøjer ældre end 35 år, der er ombygget eller sat i stand med fx nyere uoriginale dele, vil skulle beskattes efter de lempelige afgiftsregler for veterankøretøjer. En afskaffelse af originalitetskravet vil forenkle reglerne betydeligt for borgerne og give flere mulighed for at reparere deres ældre biler uden at komme i konflikt med afgiftsreglerne.”

    Brændstoftillægget afskaffes også
    Faktisk er originalitetskravet ikke det eneste der afskaffes. Aftalepartierne er også enige om at fjerne det der kaldes brændstoftillægget, det betyder at man ved import af et veterankøretøj alene skal betale registreringsafgift og ikke CO2 tillægget oven i.

    For at finansiere to så markante ændringer for veterankøretøjerne har man besluttet at hæve afgiftsgrundlaget. Det vil man gøre ved at hæve det lempelige loft fra 40 pct. til 75 pct. Det vil betyde, at de dyreste og nyeste veterankøretøjer får et højere afgiftsgrundlag, end de ældste og billigste.

    Sammenhold blandt klubber og organisationer
    Der har igennem de seneste 2 år været et massivt pres fra veteran-entusiasterne for at få den her opgave løst. FDA har lagt SÅ mange timer i det samt der har været et fantastisk sammenhold blandt de danske klubber og deres organisationer. Mange har bidraget, såvel private som foreninger, og det har gjort en forskel. Der er dertil fundet stor velvilje hos både Skatteministeren og hos de folkevalgte til at lytte og til at finde en rigtig god løsning for os.

    I FDA ser vi med stor glæde på at det er lykkedes at komme i mål, at få afskaffet ikke bare såkaldte originalitetskrav, men også brændstoftillægget. I årevis har de forskellige skattestyrelsers tolkning af originalitet, været en hæmsko og en risiko ved ejerskabet af historiske køretøjer, man har aldrig kunnet vide sig sikker på om ens eget køretøj nu reelt overholdt den nuværende styrelses nuværende tolkning af lovgivningen. Vi fra FDA er klar over at der fremadrettet ligger et arbejde med at sikre os at de forskellige styrelse, i fremtiden tolker ud fra det grundlag der nu er lagt af skatteministeriet og støttepartierne.
    Der skal lyde en stor tak fra FDA til Morten Bødskov for at have holdt sit løfte om at få ryddet op. Endvidere tidligere skatteminister Karsten Lauritzen og ikke mindst Rene Kristensen som for halvandet år siden introducerede ideen på Christiansborg, samt Lars Boje Mathiesen for også at gå ind i sagen med fuld slagkraft. Både Rene og Lars har været rigtig gode samarbejdspartnere for FDA.

    FDA glæder sig i samarbejde med de andre organisationer, over at kunne bringe denne dejlige nyhed i denne ellers humør nedslidende corona tid. Og håber dette vil bringe mange flere biler på vejene til sommer hvor vi forhåbentlig også må mødes igen.


    Rigtig dejlig weekend til dig

    Venlig hilsen
    #130
    Hr. Nielsen
    Langeland

    "Restored Cars are nice, but the ones you can drive are even better"

  2. #2
    Det lyder som udgangspunkt godt synes jeg.

    Ups var åbenbart forkert på den, sry.

  3. #3
    En lille opsang fra Synsrådgiveren og advokaten i FDA

    I glædesrusen over at originalitetskravet nu ser ud til at blive afskaffet, har vi desværre i FDA set en del opslag, som giver anledning til at vi lige vil slå et par ting fast.

    Advokat og medlem af bestyrelsen for FDA Bernt Clausen udtaler: ”Vi kender ikke det endelige lovforslag endnu, derfor er det med en vis portion usikkerhed, når der gives regneeksempler på, hvad afgiften på veteranbiler bliver i fremtiden. Hvis beregningerne i fremtiden bliver lavet på samme måde som hidtil, så vil biler med en afgiftspligtig værdi på over 100.000 kr. blive dyrere medens biler med en afgiftspligtig værdi på under 100.000 kr. blive billigere. Det er politikernes intention at afgifterne gennemsnitligt set ikke skal ændres, så forvent ikke de helt store forskelle fra det nuværende niveau. ”

    Beregningerne for en bil med en afgiftspligtig værdi ser således ud: Der foreslås indført et nyt ”skaleknæk”, som betyder, at der skal betales 25 % i afgift af første 65.000 kr. = 16.250 kr. Hertil kommer 85% af de næste 35.000 kr. = 29.750 kr. Så en samlet afgift på 46.000 kr. Brændstoftillægget forsvinder til gengæld. Efter de nuværende regler ville samme bil koste 39.000 kr. i afgift og 9.200 kr. brændstoftillæg. Så her er en lille besparelse at hente.

    Synsrådgiver Stig Møller Jacobsen udtaler: ”Man skal huske at fjernelsen af originalitetskravet, ikke er det samme som at ombyggede og konstruktivt ændrede biler, nu kan registreres som veteranbiler. Originalitetskravet satte nogle meget skrappe grænser for, hvad Motorstyrelsen accepterede af ændringer i forhold til hvordan bilen så ud, da den rullede af samlebåndet. Aktuelt har FDA hjulpet i to sager, hvor småting som FM-radio, alufælge og dørhøjtalere har været diskuteret med Motorstyrelsen. Det slipper vi forhåbentlig for i fremtiden. Men konstruktive ændringer – f.eks. en V8’er i en bil, der er født med 6-cylindret motor, eller ombygninger med kompressor osv. vil fortsat have afgiftsmæssige konsekvenser. Er bilen totalt ombygget, risikerer man at den falder ind under reglerne for ”sammensat køretøj”, som udløser krav om køretest osv. før bilen evt. kan få danske plader.”

    Bernt Clausen slutter: ”Vi kan roligt kippe med flaget for at originalitetskravet og brændstoftillægget er væk, men der er ikke frit slag i bolledejen til at ALT nu kan registreres som en veteranbil, og vi opfordrer derfor alle vore medlemmer til at tage den med ro, til den nye lov er klar, og vi ser hvordan Motorstyrelsens praksis bliver.”

    Følg med i den kommende tid, hvor FDA vil udsende flere nyhedsbreve om de nye afgiftsregler.

Regler for indlæg

  • Du må ikke oprette nye tråde
  • Du må ikke skrive indlæg
  • Du må ikke poste attachments
  • Du må ikke rette dine indlæg
  •